December staat weer voor de deur. Een maand waar je veel geld uitgeeft aan cadeautjes, ook zelf cadeautjes mag ontvangen en er allemaal heerlijk eten voor je neus wordt geschoteld. Maar hoe krijg je het voor elkaar om slank te blijven tijdens de feestdagen?

De feestdagen zijn dagen die we zorgeloos met onze vrienden en familie zouden moeten doorbrengen, maar velen zullen zich zorgen maken om hun figuur.

En dit is natuurlijk logisch, je hebt het hele jaar hard gewerkt om je doel te bereiken en het voelt alsof 2 dagen aan feestelijk eten je weer terug brengt bij af.

In deze blog post geef ik jou tips en tricks om slank te blijven tijdens de feestdagen terwijl je nog steeds kan genieten. En hierbij wil ik jullie (ook al lijkt het nog ver weg) alvast fijne feestdagen wensen!

 1. Begin langzaam

Natuurlijk hoef je niet de hele dag te eten, bij de meeste mensen gaat het voornamelijk om samen te eten tijdens het avondeten.

Als dit ook bij jou het geval is, kan het een goed idee zijn om Intermittent Fasting toe te passen. Een methode waardoor je alvast wat calorieën ‘spaart’ voor de avond.

Maar het is ook geen probleem als er ook een gezamenlijk ontbijt op het programma staat. Begin rustig, laat het suikerbrood en de kerststollen nog even staan en begin met eten waar je maag aan gewend is.

Als je al even bezig bent met diëten of gezond eten is het een grote klap om 2 volle dagen ongezond eten te moeten verwerken. En je wilt natuurlijk niet al misselijk beginnen aan het avondeten!

2. Focus je op het gezelschap

De feestdagen zijn er om samen met je familie en vrienden door te brengen en te genieten. Focus je daarop, het is namelijk makkelijk om toch gefixeerd te raken op het eten om je heen.

Neem de tijd om bij te kletsen met familieleden die je nauwelijks ziet, of om te spelen met je neefjes en nichtjes.

Geniet van de mensen om je heen en laat dit vooral niet verpesten door de gedachtes aan het eten.

3. Let op je porties

In het Engels is dit beter bekend als ‘portion control’. Dit is een van de beste manieren om toch te genieten van al het lekkere eten, maar aankomen vermijdt.

Neem een klein beetje van alles wat, zo proef je alles maar eindig je niet met het figuur van de kerstman

Mensen die al lang aan het afvallen zijn hebben hier vaak moeite mee en dat is ook logisch. Want je geeft jezelf al voor langere tijd te weinig energie.

Op het moment dat je dan aan een tafel zit vol lekker eten is het moeilijk om de rem te vinden. Stop met eten als je vol begint te raken, dit klinkt logisch maar het is erg makkelijk om over die grens heen te gaan!

4. Blijf bewegen

Het kan natuurlijk zijn dat je gym is gesloten tijdens de kerst, maar dat is natuurlijk geen excuus.

Ga voor een wandeling, een workout de volgende dag of misschien kan je wel een sneeuwballengevecht houden!

Zie de calorieën die je eet niet als iets slechts, probeer ze in plaats daarvan te gebruiken voor iets goeds. Misschien bereik je hierdoor wel een nieuwe squat PR!

5. Laat het los

1 of 2 dagen genieten en niet op je voeding letten is niet het einde van de wereld. Als je erover nadenkt, is het zelfs raar dat we ons hier zo druk om kunnen maken. In een jaar zitten 365 dagen en wij maken ons druk om die 2. Die twee dagen zijn maar 0.55% van het hele jaar!

Als je op zoek bent naar de twee slechtste dagen van het jaar om af te vallen, heb je ze bij deze gevonden.

Het is niet slecht om je hier druk om te maken en natuurlijk ook begrijpelijk maar het moet niet de sfeer voor jou en jouw familie verpesten.

Met deze tips kan je de schade een beetje verminderen, maar dat moet zeker niet het enige zijn waar je aan denkt als met je familie aan tafel zit.

Het loslaten kan niet altijd even makkelijk zijn, daarom is het goed als je iemand hebt die jou hiermee kan helpen.. Het vinden van een goede coach is niet makkelijk. Daarom is MYSL begonnen met een coaching platform waar alleen maar de beste coaches beschikbaar zijn voor jou!

Je kunt nog meer tips vinden in MyShreddedLifestyle 1&2, deze boeken staan vol met uitleg, recepten en tips, hoe jij jouw droomlichaam kan bereiken. Hierdoor leer je alles wat je moet weten om het hele jaar door lean en gezond te blijven. Bekijk ze hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *