De zomermaanden staan alweer bijna voor de deur en dit betekent voor de meesten van ons dat het cutten ook weer gaat beginnen. Maar hoe pak je dit nu het beste aan? En wat zijn de valkuilen die jij moet vermijden?

In deze blog geef ik jou een paar handige tips en tricks om zo droog mogelijk de zomermaanden te beginnen, zonder last te hebben van krachtverlies of een hongergevoel!

Deze tips werken natuurlijk ook de rest van het jaar als je wilt afvallen!

Hier zijn de 6 tips om af te vallen voor de zomer!

Vermijd het drinken van je calorieën,

Een van de eenvoudigste manieren om minder calorieën binnen te krijgen is door geen calorieën te drinken. Deze lopen namelijk heel snel op. Als je bij elke maaltijd een glas cola of een andere frisdrank drinkt kan dit er al voor zorgen dat je boven je onderhoudscalorieën uitkomt!

Houd het daarom bij water, caloriearme frisdrank, koffie en/of thee (zonder melk en suiker natuurlijk).

Doordat je met deze aanpak veel calorieën ‘bespaart’ kan je voor je gevoel meer eten terwijl je nog steeds aan het afvallen bent.

Begin op tijd met afvallen,

Afvallen kost veel tijd, hoeveel tijd precies is voor iedereen anders. Dit ligt namelijk aan je huidige vetpercentage en het vetprecentage dat je wilt behalen.

Je kunt wel makkelijk een schatting maken als je weet hoeveel kilo je wilt afvallen, het is aan te raden om 0.5 tot 1 kilo per week af te vallen.

Als je het afvallen wat makkelijker wilt maken ga je voor de 0.5 kilo per week, het duurt dan wel wat langer maar het zal ook minder zwaar zijn. Daarnaast zal je op deze manier ook meer spiermassa kunnen behouden.

Houd ook ingedachten dat het afvallen in het begin altijd sneller gaat, dit komt door waterverlies. Dus raak niet gedemotiveerd als het na een week of 2 wat langzamer gaat!

Neem je tijd tijdens het eten,

Een simpele manier om af te vallen voor de zomer is door langzamer te gaan eten.

Het langzaam eten van je maaltijden heeft meerdere voordelen zoals betere vertering, een voller gevoel en het maakt afvallen makkelijker.

Het duurt ongeveer 20 minuten voordat je hersenen door hebben dat je vol begint te raken, maar over het algemeen eten mensen niet eens zo lang!

Drink veel water,

Een van de belangrijkste dingen tijdens het afvallen is niet hoeveel je eet, maar hoeveel je drinkt. Dit is namelijk de perfecte manier om je maag te vullen, zonder calorieën binnen te krijgen.

Het is bewezen dat mensen die een groot glas water drinken voor hun maaltijd veel minder eten, dan de mensen die dit niet hebben gedaan. Door deze simpele aanpassing kan jij jezelf het afvallen voor de zomer dus een stuk makkelijker maken!

Daarnaast is het natuurlijk ook erg goed voor je om water te drinken, bijna al de processen die in jouw lichaam plaatsvinden worden namelijk door water aangedreven.

Let op je vezelinname,

Over het algemeen letten mensen om hun calorie-inname, en vaak ook hun macro inname, als ze aan het afvallen zijn. Het kan erg makkelijk zijn om te vergeten hoeveel vezels je eet. Het kan namelijk afvallen een stuk makkelijker maken!

Vezels worden niet verteerd in het lichaam, ze gaan je hele lichaam ‘heel’ door. Wanneer al het eten in je maag is verteerd komt het hongergevoel die jou vertelt dat je iets moet eten. Maar als er nog veel vezels in je lichaam zitten zal dit dus langer duren dan normaal.

Vezels vind je voornamelijk in peulvruchten, groente, fruit, volkorenproducten en aardappelen.

Eet veel eiwitten,

Als je naar de drie macros kijkt (koolhydraten, vetten en eiwitten) dan zijn eiwitten tijdens het afvallen toch echt het belangrijkst. Zij zorgen er namelijk voor dat jij minder snel een hongergevoel krijgt, maar daarnaast helpen ze ook nog eens bij het behoud van jouw spiermassa.

Je kunt eiwitten zien als de bouwstenen van ons lichaam,  als je kijkt naar hun chemische structuur is deze erg gecompliceerd. Daardoor zijn ze moeilijker af te breken en zit jij langer vol!

Heb je nog vragen? Laat ze achter in de comments!

Veel succes met af te vallen voor deze zomer!

Amber

2 reacties op “6 Tips om af te vallen voor de zomer!

 1. Marjo zwemmer zegt:

  Goedemorgen
  Ik heb het boek gekocht maar ik zoek mij rot naar de TDEE-calculator?
  Om te berekenen wat je lichaam nodig heeft
  Waar kan ik deze vinden?
  Grt Marjo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *