We leven nu alweer een week in 2019, veel mensen hebben elk jaar weer het goede voornemen om gezonder te gaan leven en af te vallen. Dit wordt zelden echt bereikt.

Dus om dit jaar anders te maken dan vorige jaren, ga ik jou precies uitleggen hoe je moet beginnen om dit jaar wel echt resultaat te behalen!

Begin langzaam

Je levensstijl aanpassen is niet iets wat je van de een op de andere dag kan doen, dit kost tijd en energie. Het is eenvoudiger om je tijd en energie te verspillen aan de verkeerde of onnodige dingen, zonder dat je dit door hebt.

Afvallen en gezonder worden vergt niet alleen dat je je doen en laten moet veranderen, maar ook dat je gaat leren. Je moet namelijk wel weten wat gezond is en wat niet.

Nu zullen er een paar dingen vast overduidelijk zijn, zo zijn groente en fruit gezond net zoals water drinken. Maar er zijn ook zaken die wat ingewikkelder liggen als het gaat om voeding.

Begin eerst met jezelf te informeren over voeding en training, dit is de eerste stap. Hier ga je nog niet meteen je dagelijks leven aanpassen aan de nieuw behaalde kennis. Geef jezelf wat tijd om deze informatie eerst echt te begrijpen.

Er zijn verschillende goede bronnen waar jij jouw informatie vandaan kan halen. Zo zijn er YouTube video’s, wetenschappelijke studies, blog posts op het internet, een goed boek over voeding en training kopen of je kunt een coach nemen.

De coaches van MyShreddedLifestyle staan daarnaast klaar om jou te helpen. Het kan namelijk fijn zijn om jezelf de moeite te besparen en iemand in te huren die hier alles van af weet.

Toepassen

Dan wordt het tijd om deze informatie toe te passen in jouw dagelijks leven. Dit is niet makkelijk en dit zal met vallen en opstaan gaan.

Begin met kleine veranderingen in je voeding en en gewoontes.  Dit gaat gemakkelijker dan jouw hele normale routine om te gooien, kleine stappen zorgen ervoor dat jij je gemakkelijker kan aanpassen aan je nieuwe levensstijl.

Dus je hoeft niet meteen 6 dagen in de week naar de sportschool te gaan, probeer dit eerst 2 of 3 dagen vol te houden. En als je dan wilt kan je dit langzaam opbouwen.

Met voeding gaat dit precies zo, probeer niet opeens de hele dag op broccoli en rijst te leven, maar zoek naar gezondere vervangers voor je dagelijkse voeding.

Valkuilen

Op zich is het niet moeilijk om je levensstijl stapje voor stapje te veranderen, je moet alleen wel weten wat de valkuilen zijn.

Zo lijkt het heel moeilijk om elke week 4 keer naar de sportschool te gaan, maar dit gaat mensen vaak gemakkelijker af dan het afslaan van een stukje taart of een pizza punt.

Het is zeker niet erg als je een keer de mist ingaat, zie dat als een leermoment. Ga ook na waarom het nu eigenlijk mis is gegaan. Misschien had je je lunch geskipt en had je daarom meer honger, of misschien merk je dat je het moeilijker vindt wanneer je emotioneel bent.

Door dit na te gaan zal je alleen maar inzicht krijgen en sterker worden in de toekomst!

Mindset

Vaak gaan mensen all-in op voeding en training en dat is top, want dit zijn de dingen waar jij echt resultaat mee kan behalen.

Maar zoals je net waarschijnlijk al merkte, is je mindset ook enorm belangrijk voor het behalen van resultaat. Met de juiste mindset is het namelijk veel gemakkelijker om terug te komen na een foutje of een cheat day.

Het is eenvoudig om te denken dat je al je tot nu toe behaalde resultaten hebt verpest door het eten van een pizza, maar dit geeft je dan niet de vrijstelling om die dag daarna ook je dieet compleet te negeren.

Door de juiste mindset te hebben kan je bijvoorbeeld denken: ‘Oké, dit was misschien niet het plan, dus ik ga ervoor zorgen dat ik morgen niet weer dezelfde keuze maak ‘. En ga die extra calorieën gebruiken voor iets goeds, een nieuw PR in de gym bijvoorbeeld.

Starten

Het is nu tijd om langzaam te gaan starten met het veranderen van jouw levensstijl, dit kan misschien wel beangstigend klinken maar wanneer je er eenmaal aan gewend bent zal je jezelf dankbaar zijn dat je het hebt gedaan.

Heel veel succes en maak 2019 jouw gezondste en fitste jaar tot nu toe!

 

Een reactie op “Hoe maak jij je nieuwjaarsvoornemens waar?

  1. stafangrasser1234 zegt:

    Haha iedereen stelt altijd zo een grote doelen op en uiteindelijk doen ze er niks mee!

    Ik doe liever 1 of 2 realistische, maar grote doelen opstellen en vol gas op deze doelen. Zo is mijn doel in 2019 om 15 kilo af te Vallen en een vetpercentage van 10% te bereiken. Daarna lean bulken en strategisch bouwen aan mijn droomlichaam 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *