Succesverhaal – Tyra Muilwijk

TYRA MUILWIJK

Ik ben Tyra, 23 jaar, ik woon sinds kort in Melbourne en vandaag is het een jaar geleden dat ik jullie boek heb aangeschaft. Een jaar geleden woog ik ook bijna 90kg en dat was uiteraard wel een beetje aan de maat voor iemand van 1.70. Nu vragen jullie je vast af hoe ik het in hemelsnaam zo uit de klauwen heb kunnen laten lopen?

Als kind sportte ik altijd veel, totdat ik op mijn 17de (en later voor een tweede keer) mijn kruisbanden afscheurde tijdens het sporten. Wat volgde waren 3 operaties en een traject van zo’n 3 jaar aan herstel! Maar ook voor mij de kans om nog steeds lekker te blijven eten, want wie houdt daar nu niet van? Omdat dit zolang duurde was tegen de tijd dat ik hier eindelijk van hersteld was, de brug om weer te gaan sporten er een te ver; stel dat ik weer alles in mijn knie afscheurde waardoor ik nooit meer zou kunnen sporten of goed lopen?

In de jaren daarna heb ik vaak geprobeerd af te vallen. ‘Ik ben het stereotype veel geprobeerd’. Helaas heeft al het proberen weinig tot geen effect gehad. Alles werkt natuurlijk wel voor even, maar diëten is helaas tijdelijk en ik was me toch een partij slecht in het volhouden ervan. Het resultaat was dat ik uiteindelijk steeds meer in gewicht aankwam. Als je uiteten gaat voelt het alsof je je dieet verpest hebt, dus dan stop je er gelijk mee als het een paar dagen niet lekker gaat. Ik heb ook een lifestyle zonder koolhydraten geprobeerd, maar als je dan met je vrienden gaat uiteten, dan ben jij die doos die loopt te miepen over een beetje pasta op je bord. Nee die koolhydraatarme lifestyle was het ook niet voor mij…

Daarnaast heb ik een redelijke kennis over voeding en de biologie erachter en laten we eerlijk wezen. Een hoop van deze lifestyles en diëten klinken ook als grote onzin als je er wat beter over gaat nadenken.

“Het roer moest om, maar hoe?”

Vorig jaar rond deze tijd was ik er een beetje klaar mee; hoe kan het dat ik alles in mijn leven op een rij heb, van studie, werk, social life, tot een huis, maar dit detail niet? Ik ben niet zo van de vloggers, maar ik zag jullie boek voorbij komen op bol.com. Met, naar mijn idee, voor het eerst een wat meer toepasbare wetenschappelijke benadering (hou ik van, ik studeer chemische technologie), die mij ook nog eens relatief logisch leek met mijn HAVO5 biologie kennis. Mijn doel was niet om shredded te worden, maar vooral om eerst eens wat gezonder te worden. Vanuit mijn omgeving stuitte ik wel op wat weerstand; het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Toch?

Ik begon nogal enthousiast over de methode van MYSL. Ik heb het geluk dat ik boven een sportschool woon en dat ik van mezelf geen dranken drink met calorieën (buiten de alcoholische versnaperingen). Toen ik voor het eerst ging bijhouden wat ik op een dag eigenlijk at, schrok ik me dood. Normaal gesproken at ik in een ochtend al bijna de helft van mijn totale benodigde hoeveelheid in de vorm van cruesli en het is nou niet dat je daar heel de dag een voldaan gevoel van hebt. Na twee maanden dit goed te hebben bijgehouden ben ik gestopt met mijn voeding tracken. Ik ga eerlijk toegeven, ik ben niet de beste MYSL’er die je gaat tegenkomen. Ik had vanaf dat moment wel een goed idee hoe ik moest eten en hoe ik het eten in de gaten kon houden.

”Het krachthonk is de catwalk voor mannen”

De eerste keer sportschool was ik wel een te grote schijtluis om het krachthonk binnen te lopen en bleef ik braaf hangen bij de hardloopbanden. Het is en blijft natuurlijk de catwalk voor mannen, ze showen alleen geen kleren, maar hun lijf. De tweede keer dacht ik: fuck it, we zijn hier allemaal met een doel. Ik ben er soort van zelfverzekerd binnengelopen en er niet meer vertrokken.

Een jaar later weeg ik niet alleen 65kg, maar heb ik ook een partij spieren opgebouwd waarvan ik nooit wist dat ze bestonden! Ik heb zelfs een schaduw van lady-abs! (Bedekt met een lief laagje vet, dat dan weer wel). Ik sport nog steeds 3 dagen per week, zo’n 2 uur per workout en ik ben nu zo’n nerd die zegt dat het niet chill voelt als ik even niet ben geweest en ik er weer zin in heb. Ik ben zeker niet 100% shredded, dat was ook niet mijn doel, maar ik voel me wel beter dan ooit! Dat uit zich in: niet om de 3 uur inkakken op m’n werk, de ochtend makkelijk op zwarte koffie door kunnen komen, minder zware katers en kunnen sporten na een nacht stappen. Iets dat ik ook niet had verwacht dat zou gebeuren is dat ik geen angsten meer heb dat ik met elke beweging mijn kruisbanden afscheur. Ik ben een enthousiast skiër, maar voorheen stond ik altijd een drama te schoppen als ik ijsplaten of te veel mensen tegenkwam op de pistes. Tegenwoordig ski ik sneller, harder en met meer techniek en uithoudingsvermogen dan ooit tevoren.

Ik ben nu een maand in Australië en ook hier valt het goed vol te houden. Ik ben wel weer expres bij een sportschool gaan wonen. Ik heb hier veel outdoor plannen die ik voorheen niet zou hebben gehad. Zoals hiken, leren surfen en natuurlijk uiteindelijk mijn chin-ups in december op Bondi Beach doen!

Lang verhaal kort. Ik wil My Shredded Lifestyle ontzettend bedanken voor de inspiratie die jullie mij geboden hebben en ik wil jullie laten weten (dat zelfs met mijn soort van halfslachtige interpretatie van MYSL) jullie mij ontzettend vooruit geholpen hebben met een lifestyle, die zelfs ik met mijn idioot drukke levensinvulling makkelijk vol kan houden. Ik koop zeker het tweede boek. 

 

Groetjes,

Tyra

MYSL BEDANKT!

top

© MyShreddedLifestyle | Algemene voorwaarden | Privacy Policy